direct contact

Stel uw vraag

APK Camper

Bij DD Campers kunt u nu ook terecht voor de APK keuring voor uw camper.

De camper APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens deze keuring beoordeelt onze eigen keurmeester uw camper op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Wanneer uw camper APK laten keuren?

Zodra u eigenaar bent geworden van een camper is het belangrijk om te weten wanneer uw camper APK goedgekeurd moet zijn. Het is niet toegestaan om te rijden met een camper zonder geldige APK. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurde camper, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. U kunt tevens een boete krijgen van de RDW of de politie.Ook wanneer u niet rijdt met uw camper, moet uw camper APK gekeurd zijn.

Voor de APK van campers maken we onderscheid tussen 2 categorieën:

  • APK2: Dit zijn voertuigen met een gewicht van 3.500 kg of minder.
  • APK1: Dit zijn voertuigen met een gewicht van meer dan 3.500 kg.

Niet alle campers dienen ieder jaar gekeurd te worden. Benieuwd hoe vaak uw camper gekeurd dient te worden? Bekijk hier het schema van de RDW.

APK afspraak inplannen

Bij DD Campers kunt u nu door onze eigen keurmeester de APK2 laten uitvoeren. Kosten hiervoor zijn € 95. Het is ook mogelijk om een APK1 via DD Campers te laten uitvoeren. Deze laten wij echter door een externe partij uitvoeren.

Voor het maken van een afspraak voor de camper APK kunt u bellen met 015-2627433 of ons een bericht sturen.