direct contact

Stel uw vraag

Het bedrijf

ZO IS HET BEGONNEN…

Duijndam Delft is opgericht door twee broers uit een boerengezin. Het gezin bestond uit 6 kinderen. Twee hiervan, Joop en Aad, werkte net als de rest van de familie mee op het land. In hun spaarzame vrije tijd 'sleutelden' zij graag aan hun eigen auto’s. Op een dag besloten de broers om een tankstation te beginnen. Door het sterk toenemende aantal auto's was dit een lucratieve handel, maar al snel zagen Joop en Aad ook handel in het herstellen van autoschades en de eerste klanten dienden zich aan. Binnen korte tijd investeerden ze in een spuitcabine om de kwaliteit van hun spuitwerk op professioneel niveau te krijgen en het autoschadeherstelbedrijf was geboren. Een van hun klanten verkocht Kip Caravans, maar wilde zich gaan specialiseren in een heel ander vak namelijk bloemen.

Hij bood de gebroeders Duijndam het Kip dealerschap aan. Joop en Aad besloten het eerst eens met een klein aantal caravans te proberen. Dit was een groot succes en daarmee was in 1971 het dealerschap een feit. De caravans werden toentertijd buiten tentoongesteld, maar de wens naar een overdekte showroom groeide. Het dak van de toenmalige koeienstallen werd verwijderd en hierop werd een grote showroom gebouwd. 

Het bedrijf groeide en in 1991 is het naastgelegen bedrijfspand van de kabelfabriek (NKF) door Duijndam opgekocht en omgebouwd tot een nieuwe showroom met occasionhal. In 1999 werd door de toenemende werkdruk de huidige werkplaats te klein waardoor er plannen werden gemaakt om de werkplaats met 8 nieuwe werkplekken uit te bereiden. In 2000 zijn deze plannen werkelijkheid geworden. Duijndam Delft was tot 1997 alleen dealer van het Nederlandse merk Kip, maar Joop en Aad wilden graag ook caravans uit een 'goedkoper' segment kunnen aanbieden. Alleen de ruimte om deze tentoon te stellen ontbrak. In datzelfde jaar hadden de gebroeders Duijndam de mogelijkheid om een pand aan de Rotterdamseweg 362 te kopen. Op deze locatie is Delft Caravans opgericht. In dit bedrijf worden vanaf die dag de merken Wilk en Eifelland verkocht.

De Kip fabriek in Hoogeveen neemt in 2001 het Nederlandse merk Avento onder haar vleugels. Vanzelfsprekend werd dit merk ook bij Duijndam Delft in het assortiment opgenomen. In 2005 kocht de gemeente Delft een stuk grond van Duijndam aan de Rotterdamseweg 390. Tegelijkertijd kocht Duijndam 12.000 m2 grond van de gemeente aan de Rotterdamseweg 266a. Hier is in 2007 ons nieuwe pand gebouwd. In dit pand zijn alle activiteiten van onze twee 'oude' vestigingen in 2008 samengekomen. In januari 2009 heeft Duijndam caravanbedrijf Ypenburg overgenomen en daarmee de merken Eriba en Adria binnengehaald. De vier personeelsleden kwamen in dienst en konden hun ervaring en kennis op deze manier overdragen aan de rest van het DD team. Begin 2010 is het Adria dealerschap uitgebreid met Adria campers. Dit was de start van een nieuwe tak binnen het bedrijf. Deze tak werd in 2012 uitgebreid met het Duitse merk Carthago. 

Eind 2023 is besloten om het bedrijf zich meer te laten richten op campers, DD Campers. Nieuwe caravans worden niet meer verkocht. Occasions en inruil daarentegen blijven bestaan, net als alle diensten van onze werkplaats. Doordat DD campers zich vanaf januari 2024 focust op de producten en diensten waar we echt sterk en onderscheidend in zijn, kunnen wij betere en meer concurrerende producten en diensten aanbieden.